Posts

Posts uit maart 24, 2019 tonen

Proefwerk?

Afbeelding
Kinderen spelen in een boom. Bij een meer. Een beetje wel, want in het kader van de Nieuwe Tijd ben ik aan het aftasten. Aftasten in de Zorg, aftasten in hoe ik met mensen om wil gaan en hoe ik wil dat er met mij wordt omgegaan. Aftasten in de Zorg... Dus ook in hoe ik werk en wat ik daar mee kan. Noem het maar 'proefdraaien'.... En...mooie plaatjes vullen geen gaatjes!

De Nieuwe Tijd en...de Pijn.

Afbeelding
Gaan voor de Nieuwe tijd en gaan voor een gezondere samenleving, dat vereist Echtheid en Eerlijkheid. En dat kan pijn veroorzaken in deze nog zieke maatschappij. Een pijn waar we toch doorheen zullen moeten gaan. Noem het gerust de pijn van de Totale verandering, de pijn van het loslaten Maar het is tevens de pijn van de genezing. De pijn die daar nou eenmaal bijhoort, hebben we altijd weggeslikt. Verdoofd door leugens en bedrog, verdoofd door medicijnen  die in werkelijkheid alleen maar ons geweten suste en de bedriegers in stand hield. Ja, er is een Grote Pijn waar we niet meer onderuit kunnen komen. Want de Nieuwe Tijd is Nu. Meer dan ooit! 🙏

Toch jammer.

Afbeelding
Helaas vond ik alleen de foto. Het schilderij is niet meer! Of heb ik er misschien overheen geschilderd? Jammer... Stilletjes denk ik dan... Kon ik nog maar zo schilderen!

De waarheid achter systemen en regels?

Afbeelding
Proefblog werkt aan de Nieuwe tijd... Als proef, want het is aan onszelf om er iets mee te doen! Systemen en regels zijn van nature bedoeld om het leven prettiger en voor iedereen herkenbaar te maken. Systemen...opdat je weet wat je het beste kunt doen en wat dus het beste voor je kan zijn. Regels zijn er opdat dingen zo eerlijk mogelijk verdeeld kunnen worden en ook om te voorkomen dat we elkaar letterlijk en figuurlijk in de weg zullen lopen. Maar is dit werkelijk hoe er nu, in deze Tijd met regels en systemen wordt omgegaan? Zeg maar gerust; Zelden of nooit! Want regels en systemen worden meestal gebruikt om Macht naar zich toe te trekken. Macht en kapitaal Om welk systeem of welke regel dan ook, onderzoek ze maar eens dan ontdek je vanzelf wat Waarheid is. Bewustwording, dat is waar elke totale Verandering mee kan beginnen!

Surrealistisch fotograferen?

Afbeelding
Daar is het een Proefblog voor. Het proberen waard in 2019.

De mogelijkheden van kikkererwten.

Afbeelding
Lekker vond ik ze altijd al... maar ik wist niet zo goed wat ik ermee kon doen! En zo kwam ik via al die vleesvervangers, die tegenwoordig erg gewild zijn, op het volgende idee; Kook ze zacht en met een groente bouillon blokje gedurende een uur . Best op een milde warmte bron. Daarna goed afgieten om ze dan daarna zeer fijn te prakken. Met flink wat oliefolie mengen en een geklutst ei. Kruiden naar smaak toevoegen. Zo heb ik er een teentje knoflook doorgedaan , wat kurkuma poeder en...een schepje cacao! Het gaf de substantie gelijk een aantrekkelijk kleur en een spannende pittige smaak. Daarna heb ik het een tijdje in de koelkast laten opstijven, voordat ik het rul bakte in een groenteschotel of tot schijven boetseerde die ik als 'burgers' bakte, nadat ze ietwat door de paneer waren gehaald! Ze waren zeer geslaagd en kregen van mij een 8.5..... Waarmee ze als vegetariërs zeer tevreden waren! 😆

Tomm heeft een hond.

Afbeelding
De hond van Tomm heet Dog. Je weet; Tomm is T he O pen M ind M essage, hij deelt en verkondigt graag. Daarbij maakt hij lange wandelingen in de vrije natuur met zijn hond Dog. Dog is D e O pen G edachte , meer niet. Hij gaat graag wandelen met Tomm en rent dan rond, snuffelt overal aan  en doet zijn behoefte als dat nodig is. Dog is een speelse, vrije hond...lief en trouw. Tomm en Dog kunnen het goed samen vinden. Tot zover over Tomm en zijn hond Dog.

Soberheid en eenvoud.

Afbeelding

Leeg geraakt als ik ben.

Afbeelding
Leeg doe ik wat ik doe en kan het doen omdat ik leeggeraakt ben. Leeg... Totaal leeg.