Posts

Posts uit februari 23, 2020 tonen

De ikebana komt niet op Werkwijze, maar...gewoon ook hier.

Afbeelding
Even wat ikebana attributen laten zien? Op dit blog gaat het voorlopig over 'schilderen'. En wel over het hoe wat en waarom! Schilderen dus... Deze ga ik wat uitgebreider bespreken. Het begon met mijn poging tot het verbeelden van de Stilte... En..het werd steeds minder Stil! Het phtalo blauw begon mij steeds meer te inspireren, dus ga ik verder. Hoe? In ieder geval trachten de Stilte te bewaren... Dus eigenlijk wordt dit een louter creatief blog! Ikebana en schilderen gaan namelijk prima samen, want op een speciale manier verruimen ze de geest.... Geestverruimend dus....?

De doorgang....

Afbeelding
En het gaat voorlopig nog door! Het is niet de Stilte die ik zoek maar de diepere betekenis ervan. Hoe vul je die in en wat doe je ermee?

Phtaloblauw, maar dat was gisteren...

Afbeelding
Noem het gerust een drukke dag! Mijn goede gevoel begon met het aanschaffen van dit blauw. Een heel sterk en sprekend blauw... Verder eindelijk mijn nieuwe bril besteld en een geweldige mazzel gehad een prima solide sidetable te vinden... En nog afgeprijsd ook! Met deze kleur ga ik weer eens flink aan de schilder-slag... 😇

Ingevulde Stilte

Afbeelding