Lekker vond ik ze altijd al... maar ik wist niet zo goed wat ik ermee kon doen! En zo kwam ik via al die vleesvervangers, die tegenwoordig erg gewild zijn, op het volgende idee; Kook ze zacht en met een groente bouillon blokje gedurende een uur . Best op een milde warmte bron. Daarna goed afgieten om ze dan daarna zeer fijn te prakken. Met flink wat oliefolie mengen en een geklutst ei. Kruiden naar smaak toevoegen. Zo heb ik er een teentje knoflook doorgedaan , wat kurkuma poeder en...een schepje cacao! Het gaf de substantie gelijk een aantrekkelijk kleur en een spannende pittige smaak. Daarna heb ik het een tijdje in de koelkast laten opstijven, voordat ik het rul bakte in een groenteschotel of tot schijven boetseerde die ik als 'burgers' bakte, nadat ze ietwat door de paneer waren gehaald! Ze waren zeer geslaagd en kregen van mij een 8.5..... Waarmee ze als vegetariërs zeer tevreden waren! 😆
Reacties
Een reactie posten