Posts

Posts uit juni 9, 2019 tonen

Werken aan ons Bewust Zijn,

Afbeelding
En daar wordt mee bedoeld; Ons bewuste zijn! Hoe vanzelfsprekend lijkt het dat we ons bewust zijn van ons zelf en van waar we mee bezig zijn. Zelfs van waar we ons letterlijk bevinden. Want ook dat gaat vaak aan ons voorbij. En schrijnend voorbeeld van deze tijd is, hoe veel mensen bezig zijn met het kijken op hun mobieltje. Weet je dan wel waar je bent? Want waar je lijkt te zijn ben je  niet meer dan een geluid of zelfs maar enkel een beeld. Een beeld op een schermpje. Niet meer dan stemmen die uit speakertjes komen, oordopjes wellicht. Ons weer bewust worden van het moment waarin we verkeren en kijken naar wat er is. Tastbaar... Want voordat je het weet zakken we weg in dat wat niet is. Dat wat is. Maandag 17-6-2019 komt daar een stukje over op Spijkerbed.

Natuurgetrouw realisme.

Afbeelding
Het raakt mij niet.

Aftastend de Nieuwe Tijd in...

Afbeelding
Schilderen op proef, een aardig item waarvan ik juist nu meer en meer de binding met dit blog en zijn thema ga voelen. De Nieuwe Tijd, de Nieuwe Mens... Daarbij hoort ook het  'anders leren kijken'! Laten we maar zeggen; In de Nieuwe Tijd openen we ons derde oog! We gaan leren om nooit te snel allerlei conclusies te trekken.

Een realistische poging.

Afbeelding
Erg lang geleden dat ik nog realistisch werkte... Te lang! Zonder er een speciale draai aan te geven, kan het mij niet meer zo boeien.