Posts

Posts uit september 15, 2019 tonen

Steeds weer schilderen...

Afbeelding
Symboliek De naaktheid van de mens. Dit keer van de man. Claustrofobie van het Zelf. Het ego dat zijn eigen gevangenis creëert. Soms gevangen in hartstocht en verlangen. En dan de vrouw... Het vrouwelijke aspect. Gevangen in haar rol...

Hoe bekijk je dit blog?

Afbeelding
Eerst maar eens zelf uitgeprobeerd. Bovenin kan je intypen wat je zoekt. Zelf gebruikte ik als eerste het woord Schilderen. Dat was meteen raak! Een hele rij over dit onderwerp kwam gelijk in beeld. Zeer handig voor eigen gebruik... 🙌👀 Links bovenin zie je een aantal horizontale streepjes Als je daarop druk komt er van alles te voorschijn. Ook handig. Het voordeel van dit systeem is dat de lay-out netjes en rustig blijft. Gaat dit blog dan echt verschillen van Spijkerbed? Gelijk denk ik aan mijn oudste zoon. Hij heeft destijds mijn werk gered Hoe verschillend het allemaal ook is; zoon; " In alles is jouw 'hand' altijd te herkennen!" Dat zal ook in dit blog blijken. 😎

Meer Proef & minder Spijker.

Afbeelding
Het was een kwestie van tijd... Tijd om dingen anders te gaan zien anders te gaan beleven En zelfs op een andere manier te delen! Nooit zal ik zwichten voor welk systeem dan ooit Geen Hitler, geen enkele duivel zal mij op de knieën krijgen. Free spirits never die!

(Schilderen?) Tekenen op proef!

Afbeelding

De interpretatie van Struisvogel gedrag.

Afbeelding
Ogenschijnlijk lijkt het dan dat je je nergens in verdiept en er niets mee doet. 'Ach, ik kan daar toch niks aan doen!" Maar de mens van de Nieuwe tijd ziet dat anders. Hij of zij gaat niet mee in oeverloze discussies om te  laten horen hoe hij erover denkt en hoe enorm zijn/haar betrokkenheid  daarin is... De Nieuwe mens kijkt naar de lagen daarboven  en de lagen diep daaronder. Gaat bij zichzelf na wat er veranderd  'moet' worden. In de bovenlaag richt hij zijn leven zo in dat er op die manier een haalbare en praktische bijdrage geleverd kan worden. Mentaliteitsverandering is daar een onderdeel van. In de onderlaag tracht hij te ontdekken waar de wortels van de gebeurtenis liggen. Beginnend bij, alweer...zichzelf! En daar waar er ruimte is, daar gaan we aan de slag.

Ze gaan de lijst in!

Afbeelding
Nog even het passe-partout bijwerken en dan... Dan mogen ze naar hun bestemming. Het was de eerste keer sinds vele jaren dat ik mijn oude technieken combineerde met een nieuwe benadering. Met recht, toch weer Schilderen op proef!