Posts

Posts uit mei 31, 2020 tonen

Juist vanwege het veranderen houd ik het bij.

Alles veranderd!

Afbeelding
Hopelijk komt hier binnenkort een passend werk van me bij te staan De wereld leek  één te worden door een virus. Een virus dat dit keer niet kieskeurig was en bij iedereen toe kon slaan. Maar die eenwording bleek de wassen neus van de angst te zijn! Vrijheid en verantwoordelijkheid worden blijkbaar ineens anders ervaren! Rekening houden met anderen is goed, mooi en zou vaker moeten gebeuren'. Maar hoe houden we rekening met de ander die niet zijn eigen verantwoordelijkheid kent? Ach, het lijkt mij zo vanzelfsprekend...ga nooit een ander beschuldigen die  deed waar hij/zij voor stond! Zelfs de vrijheid van meningsuiting wordt daardoor bedreigd. Oproerkraaiers zijn makkelijk te herkennen... Hen gaat het niet over de wezenlijke vrijheid van meningsuiting..

Redelijk anders....Een heerlijk rustblog!

Afbeelding
Als blogjunk is dit een mooi blog om toch te bloggen en nauwelijks tot geen bezoekers te krijgen... De ene na de andere bril sneuvelt... Wat een gedoe steeds! Dit keer heb ik de superglue contactlijm gebruikt. Nu nog proberen om het brillenglas weer in het frame te krijgen... Nachtwerk.

Wachten op betere tijden?

Afbeelding
Alleen...in de wachtkamer Wie denken er zo? Wachten... Dat doe ik hooguit een dag tussendoor als ik moe ben... Stel dat we gaan 'wachten' op betere tijden...wie gaan die dan voor ons regelen? God misschien? Wachten op God. Als wachten op elkaar en dan zeggen; Maar jij deed er niks aan! Laten we toch voorkomen dat het leven een soapserie wordt. Daar is de schoonheid van Leven te waardevol voor. De taxichauffeur die verlicht raakte en... gewoon taxichauffeur bleef!

Rust en schilderen op proef.

Afbeelding
Dit blog is alleen voor hen die het willen volgen. En dat geldt voor beide... Rust gaat voor mij niet meer vanzelf, net zo min als schilderen. Praten en schrijven,  ook al onrustig. Daarom blog ik even hier, mijn stilste blog! Heerlijk om juist hier even de ruimte aan een ander te laten. De foto's komen later pas. Een eerste foto... Twee vind ik genoeg.

Vrijheid...

Afbeelding

Maar als ik dan niet serieus genomen word,wat dan?

Afbeelding
Dan..niks, gewoon beleefd blijven en m'n geduld bewaren! We hebben namelijk de kans van ons leven, de kans om te veranderen... Helaas overheerst de angst...maar zodra je je eigen angst weet te overwinnen, overwin je ook de angst van de ander! Het wordt werkelijk hard werken en ik ben er klaar voor.. Voordat ik in gesprek ga, of ga schrijven zoals hier, zorg ik eerst dat ik uit mijn kwaadheid ben... Dan pas zeg of schrijf ik over wie ik ben en wat ik voel. Met bloggen kun je mooie dingen doen!

Alan Watts - The Beauty of Nothingness

Afbeelding

Maar we hoeven toch niet alles te slikken?

Afbeelding
Nee, deze zijn nog vrijblijvend! Baat het niet dan schaadt het niet.

En toen lachte ik...

Afbeelding
Maar ik vraag me nu af... Waarom staan mijn ogen er niet op? Het was in mijn tuin en ik zie d at ik iets in mijn oor droeg!

De verbaasde eenden stromen toe!

Afbeelding
Had nog gezegd; Jullie kunnen hier ook Volger worden hoor! Ze kunnen het niet alleen niet lezen, maar ze verstaan ook de mensentaal niet. Gebarentaal begrijpen ze wel... Doe maar eens net alsof je iets gooit, dan zijn ze er als de kippen bij! De kippen zitten hier helaas in een kippenhok. En geen haan die daar naar kraait! 😎